Magazin pescuit Lauris-Magazin online pescuit Lauris-Articole de pescuit - Scule de pescuit - lansete, mulinete, voblere, flytying, carlige, plute, fire, nade, avertizoare
Categorii
Lansete
  Bolognese
  Spinning
  Crap
  Musca
  Match
  Vergi
  Somn
  Feeder
Mulinete
Fire
Carlige
Naluci
Flytying
Plute
Accesorii
Huse & genti
Scaune & paturi
Avertizoare
Cutii & valigete
Agrafe,vartejuri,inele
Juvelnice
Mincioguri
Plumbi & momitoare
Nade & momeli
Imbracaminte
Incaltaminte
Barci & motoare
Suporti lansete
Ochelari
Lanterne
Carti & DVD-uri


Informatii
Transport & Returnari
Confidentialitate
Termeni de utilizare
Contactati-ne
Lanseta Carp Expert Uni SPOD 3.75m/5LB
Cod: 13385-375
Pret: 205.00 Lei
(TVA inclus)
   
Nu trebuie să aduc aminte nimănui despre importanța nădirii, însă în ce fel o putem face la distanțe mari deja merită spuse câteva rânduri!
Lanseta Carp Expert Uni Spod este o lansetă cu adevărat pentru nădiri! Ce înseamnă acest lucru?
La distanțe mari nu putem să introducem nada sau semințele cu mâna sau cu praștia, dar chiar și aruncarea bilelor de boiles cu ajutorul cobrelor are limitele sale. Pentru depășirea acestor limite a fost concepută nădirea cu ajutorul lansetelor de nădire!
Primele încercări au fost făcute cu așa numitele rachete de nădire, pe care le încărcam și prin lansări încercam să distribuim nada la locul dorit, dar fiindcă acestea erau deasupra deschise o parte din nadă se putea pierde pe drum și astfel nădirea devenea imprecisă. După asta au urmat diferitele praștii cu ajutorul cărora doar bulgări puteam trimite în apă, semințele, pelleții trebuiau lipite, deci era puțin complicat. Pe urmă au intrat pe piață cu mare succes spomb-urile, cu care puteam trimite drept la locul dorit atât boiles, semințe sau orice altă nadă.
Lucrul comun în aceste tehnici de nădire a fost că necesita o lansetă foarte puternică și lungă, de multe ori cu putere de lansare între 200-250 grame, care făcea față la uzură.
Ținând cont de aceste aspecte a fost concepută lanseta Uni Spod. Curba de sarcină de 5 livre o face suficient de puternică pentru a trimite astfel de obiecte de nădire. Pe lansetă sunt montate 6 inele căptușite SIC. Mânerul este făcut din duplon pe care mâna nu alunecă în timpul lansări, iar mulineta se montează prin înșurubare.
Materialul din care este confecționat este carbon IM8, care face lanseta să fie destul de rigidă și puternică pentru lansările la distanță. Trebuie să ținem cont de efortul mare în timpul lansărilor, astfel să folosim fir împletit de minimum 0,35 mm ca și înaintaș și pe o lungime de 20-30 metri. De aceea atât de lungă pentru că firul textil se poate încâlci pe vârful lansetei și în astfel de situații firul se rupe garantat, ba chiar și lanseta poate suferii stricăciuni.
Întotdeauna să o combinăm cu mulinetă mare, cu tambur mare, astfel vom putea nădi chiar și la distanțe de 150-160 metri!
O putem folosi și la pescuit, dar trebuie să amintim că drilul unui pește cu această lansetă nu ne va oferi prea multă plăcere, datorită rigidității lansetei și riscul la agățare este mai mare. În schimb putem lansa mult mai departe decât cu oricare altă lansetă! Deci, dacă peștii sunt la distanțe greu de atins, atunci să pescuim cu această lansetă, căci astfel vom avea șanse mai mari să obținem trăsături. Însă dacă putem atinge distanța dorită cu lanseta cu care pescuim, atunci să pescuim cu ea, pentru a nu pierde senzația pe care ne-o oferă drilul cu un pește.
 
Lungime transport : 135cm
Greutate : 410gr
 
Login
Email

PasswordCreare cont nou?
Ati uitat parola?
Contul Meu

Newsletter
Adresa de email:Abonati-va la noutatile Lauris.ro si veti fi intotdeauna informati!